Over ons

DocWriter

DocWriter is opgericht in 2009 door Stefaan Veys en is gespecialiseerd in het schrijven van leesvriendelijke gebruikershandleidingen voor machines, technische installaties en software. Onze gebruikershandleidingen voor machines voldoen aan de machinerichtlijn. Onze softwarehandleidingen helpen uw gebruikers om snel de weg te vinden in uw softwareproduct. DocWriter denkt vooruit en zorgt voor vertaalvriendelijke en herbruikbare technische documentatie.

DocWriter engageert zich om verplaatsingen zoveel mogelijk duurzaam uit te voeren. Werken bij klanten in het Gentse gebeurt per fiets. Voor klanten buiten Gent probeert DocWriter zoveel mogelijk beroep te doen op de trein gecombineerd met de plooifiets. Daarvan getuigen klanten in Antwerpen, Beveren-Leie, Everbeek, Kortemark, Leuven, Roeselare, Wichelen ... Duurzaamheid zit verankerd in het DNA van DocWriter.

Stefaan Veys

Stefaan is industrieel ingenieur elektromechanica, Certified Expert in Machinery Safety en Certified tekom Technical Communicator (expert level).

Van 1996 tot 2003 was hij actief als technical writer bij SGS Documentation Services:

  • Opstellen van de technische documentatie voor een productielijn in Volkswagen Brussel
  • Documentation consultant voor de lasfabriek in Volvo Cars Gent.
  • Opstellen en geven van de opleiding "Opstellen van specifieke documentatie" aan projectingenieurs van Volvo Cars Gent
  • Schrijven van een reference manual met bijhorende helpfile voor een softwareprogramma voor textielververijen
  • Schrijven van de onderhoudshandleiding van de "Tramway sur pneus du Grand Nancy" voor BN Bombardier

Van 2003 tot 2009 was hij actief als docent informatica bij Het Perspectief

  • Geven van opleiding bureautoepassingen: Word, Excel, PowerPoint, Access
  • Geven van opleiding grafische toepassingen: Photoshop, Illustrator.

Sinds 2009 is hij bestuurder en technical writer bij DocWriter.

E-mail: stefaan@docwriter.be

Peter

Peter is master in de scheikunde en volgde de opleiding van preventie-adviseur.

Hij werkte als leerkracht wetenschappen, als product manager bij Barco Graphics en als account manager bij Philips.

Sinds 2018 is hij technical writer bij DocWriter.

Wie het schoentje past, trekke het aan… dat is precies wat me in deze nieuwe job bij DocWriter aantrok. Enerzijds heb ik als exact wetenschapper een grenzeloze nieuwsgierigheid en een drive om te onderzoeken en te begrijpen. Anderzijds ben ik een boekenwurm, een creatieveling zowel in woord als in beeld. Dit zijn de twee ingrediënten die me helpen om een goed technisch schrijver te zijn. Ik moet immers eerst het product van de klant grondig analyseren en vervolgens aan de slag gaan om alle gebruikersaspecten van het product in een klare, heldere taal zonder franjes te beschrijven. Verder integreer ik graag en snel in een nieuw team om via een vlotte communicatie de puntjes op de i te zetten. Mijn interesse in technologie en de 'goesting' om mij daarin te verdiepen zorgen er tenslotte voor dat ik bij DocWriter misschien wel de job van mijn leven vond!

E-mail: peter@docwriter.be

Peter

Peter is bachelor in de industriële elektronica en de telecommunicatie. Hij heeft gewerkt als service manager in een bedrijf dat medische apparatuur ontwikkelt en produceert. Hij gaf technische trainingen aan techniekers wereldwijd en beheerde een dealer support website en knowledgebase. Sinds 2009 schrijft hij Engelstalige technische documentatie voor service techniekers.

Sinds 2023 is hij technical writer bij DocWriter. Hij schrijft gebruikershandleidingen van vulmachines, transportsystemen, profileerlijnen en software in het Nederlands en het Engels.

E-mail: peter.s@docwriter.be

Lies

Lies is master in vertaling Engels, Nederlands, Spaans. Ze zette als vertaler al heel wat technische handleidingen om van het Engels en het Spaans naar het Nederlands.

Sinds 2020 is zij proeflezer en technical writer bij DocWriter.

E-mail: lies@docwriter.be

Peter

Peter is master productontwikkeling. Hij heeft al menig 3D-modellen gemaakt om de handleidingen van DocWriter te voorzien van illustraties. Het maken van renders is één van zijn specialiteiten!

Sinds 2017 is hij 3D-tekenaar bij DocWriter.

E-mail: peter_3d@docwriter.be

Geert

Geert studeerde functionele grafiek aan het Sint-Lucas te Gent.

Sinds 2009 is hij illustrator bij DocWriter.

E-mail: geert@docwriter.be

Fleur

Fleur studeerde grafische vormgeving aan het Sint-Lucas te Gent. Ze streeft ernaar werk te creëren dat functioneel is, maar ook mooi oogt. Haar zoektocht naar minimalisme in lay-out, typografie en kleur resulteert in werk dat kan worden omschreven als helder en sterk typografisch.

Sinds 2019 is zij grafisch vormgever bij DocWriter.

E-mail: fleur@docwriter.be

Team

DocWriter werkt samen met een vast team van specialisten op het gebied van technische vertalingen, conversies van documentatie naar andere formaten.

Gebeten door technische communicatie? Neem een kijkje op Jobs.

Stefaan
Peter
Peter
Fleur
Jouw foto hier? Bekijk snel de job pagina.
Lies
Geert
Peter

Wil je ons team versterken?

Contacteer ons