Over ons

DocWriter

DocWriter is opgericht in 2009 door Stefaan Veys en is gespecialiseerd in het schrijven van leesvriendelijke gebruikershandleidingen voor machines, technische installaties en software. Onze gebruikershandleidingen voor machines voldoen aan de machinerichtlijn. Onze softwarehandleidingen helpen uw gebruikers om snel de weg te vinden in uw softwareproduct. DocWriter denkt vooruit en zorgt voor vertaalvriendelijke en herbruikbare technische documentatie.

DocWriter engageert zich om verplaatsingen zoveel mogelijk duurzaam uit te voeren. Werken bij klanten in het Gentse gebeurt per fiets. Voor klanten buiten Gent probeert DocWriter zoveel mogelijk beroep te doen op de trein gecombineerd met de plooifiets. Daarvan getuigen klanten in Antwerpen, Beveren-Leie, Everbeek, Kortemark, Leuven, Roeselare, Wichelen ...

Stefaan Veys

Stefaan Veys is industrieel ingenieur elektromechanica en Certified Expert in Machinery Safety.

Van 1996 tot 2003 actief als technical writer bij SGS Documentation Services:

  • opstellen van de technische documentatie voor een productielijn in Volkswagen Brussel (Word, Excel, Access, Photoshop, Autocad)
  • documentation consultant voor de lasfabriek in Volvo Cars Gent. (Word, Excel, Access, Project, PowerPoint)
  • opstellen en geven van de opleiding "Opstellen van specifieke documentatie" aan projectingenieurs van Volvo Cars Gent (PowerPoint)
  • schrijven van een reference manual met bijhorende helpfile voor een softwareprogramma voor textielververijen (Word, DocToHelp)
  • schrijven van de onderhoudshandleiding van de "Tramway sur pneus du Grand Nancy" voor BN Bombardier (FrameMaker)

Van 2003 tot 2009 actief als docent informatica bij Het Perspectief

  • geven van opleiding bureautoepassingen: Word, Excel, PowerPoint, Access
  • geven van opleiding grafische toepassingen: Photoshop, Illustrator.

Sinds 2009 zaakvoerder van DocWriter en werkzaam als technical writer.

Team

DocWriter werkt samen met een betrouwbaar netwerk van specialisten op het gebied van technisch schrijven, illustraties, vertalingen, opmaak en conversies.

Gebeten door technische communicatie? Neem een kijkje op Jobs.

Wil je ons team versterken?

Contacteer ons