Blog

Blog

Fiets op souplesse door de handleiding van de Ellio

30/04/2020 - 16:40

Jorrit Heidbuchel, medeoprichter van IntuEdrive die mee aan de wieg stond van de meest innovatieve E-bike van het laatste decennium, was opgetogen over onze handleiding van de Ellio.

Lees meer
Het belang van gebruikersdocumentatie

Het belang van gebruikersdocumentatie

04/11/2019 - 15:09

Wat hebben machines, elektrische toestellen, smartphones, software, speelgoed en dergelijke meer gemeenschappelijk? Juist, een gebruikershandleiding. Vaak krijg je die er nog op papier bij, maar steeds meer vind je die ook online terug. “Wie leest dat in godsnaam nog?” hoor ik je denken. En inderdaad, heel vaak blijft die wettelijk verplichte gebruikershandleiding ongelezen, zeker bij toestellen die erg intuïtief zijn in gebruik, maar bij vragen of problemen wordt al gauw naar de handleiding gegrepen of op het internet naar een oplossing gezocht. Gebruikersdocumentatie is dus nog steeds onmisbaar en biedt best wel wat voordelen.

Lees meer

Een gebruikershandleiding is geen technisch dossier

28/06/2018 - 17:10

Heel wat fabrikanten en machinebouwers verwarren de termen handleiding en technisch dossier. Elk van beide documenten moet nochtans voldoen aan bepaalde vereisten op vlak van vorm en inhoud. Dit artikel zorgt ervoor dat u deze 2 termen niet meer door elkaar haalt.

Lees meer
Abonneren op Blog

Wie is DocWriter?

DocWriter is gespecialiseerd in het schrijven van leesvriendelijke handleidingen voor technische installaties, machines en software.

Meer informatie nodig?

Contacteer ons